STEGLUJAN prospect medicament 15mg/100mg x28 COMPRIMATE FILMATE MERCK SHARP DOHME

A10BD24 ertugliflozină + sitagliptină

Medicamentul STEGLUJAN 15mg/100mg conține substanța ertugliflozină+sitagliptină , cod ATC A10BD24 - Tract digestiv și metabolism | Hipoglicemiante orale | Combinații de hipoglicemiante orale.

Date generale despre STEGLUJAN 15mg/100mg MERCK SHARP DOHME

Substanța: ertugliflozină+sitagliptină

Concentrație: 15mg/100mg

Forma farmaceutică: COMPRIMATE FILMATE

Cantitate: 28

Prezentare produs: CUTIE CU BLIST x28 COMPR FILM

Tip produs: original

Preț: 407.32 RON

Restricții eliberare rețetă: P-RF - Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care se reține în farmacie (nu se reînnoiește).

Concentrațiile disponibile pentru ertugliflozină + sitagliptină

15mg/100mg, 5mg/100mg

Listele de compensare pentru STEGLUJAN 15mg/100mg MERCK SHARP DOHME

PNS 5 (C2) - Diabet zaharat

Preț

Coplată

Plată pacient

407.32 RON

407.32 RON

0.00 RON

Conținutul prospectului pentru medicamentul STEGLUJAN 15mg/100mg x28 COMPRIMATE FILMATE MERCK SHARP DOHME

1. Ce este şi pentru ce se utilizează STEGLUJAN 15mg/100mg x28 COMPRIMATE FILMATE MERCK SHARP DOHME

Ce este Steglujan

Steglujan conține două substanțe active, ertugliflozin și sitagliptin.

- Ertugliflozin face parte dintr-o clasă de medicamente denumită inhibitori ai co-transportorului 2 pentru sodiu și glucoză (SGLT2).

- Sitagliptin face parte dintr-o clasă de medicamente denumită inhibitori ai DPP-4 (inhibitori ai dipeptidil peptidazei-4)


Pentru ce se utilizează Steglujan

- Steglujan este un medicament care scade valorile glicemiei la pacienții adulți (cu vârsta de


18 ani și peste) cu diabet zaharat de tip 2.

- Steglujan poate fi utilizat în loc de a lua atât ertugliflozin cât și sitagliptin sub formă de comprimate separate.

- Steglujan poate fi administrat singur sau împreună cu alte medicamente care scad glicemia.

- Trebuie să continuați să urmați regimul alimentar și programul de exerciții fizice pe parcursul tratamentului cu Steglujan.


Cum acționează Steglujan

- Ertugliflozin acționează prin blocarea proteinei SGLT2 la nivelul rinichilor dumneavoastră.


Aceasta determină eliminarea glucozei în urină.

- Sitagliptin ajută la creșterea valorilor insulinei eliberate după o masă. De asemenea, reduce cantitatea de zahăr produs de organism.


Ce este diabetul zaharat de tip 2?

Diabetul zaharat de tip 2 este o boală în care organismul dumneavoastră nu produce suficientă insulină, sau insulina pe care organismul dumneavoastră o produce nu acționează la fel de bine pe cât ar trebui. Totodată, organismul dumneavoastră poate produce prea mult zahăr. Când se întâmplă acest lucru, zahărul (glucoza) se acumulează în sângele dumneavoastră. Aceasta poate duce la apariția unor probleme medicale grave, cum sunt boală de inimă, boală de rinichi, pierdere a vederii și circulație a sângelui deficitară.


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să vi se administreze acest medicament

Nu luați Steglujan

- dacă sunteți alergic la ertugliflozin sau sitagliptin sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).


Atenționări și precauții

Adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale înainte și pe parcursul tratamentului cu Steglujan dacă dumneavoastră:

- aveți probleme cu rinichii

- aveți sau ați avut infecții fungice la nivelul vaginului sau penisului.

- aveți sau ați avut o boală a pancreasului (cum este pancreatita).

- aveți diabet zaharat de tip 1. Steglujan nu trebuie utilizat pentru a trata această afecțiune.

- luați alte medicamente pentru diabet; este mai probabil să apară hipoglicemia dacă luați anumite medicamente.

- prezentați risc de deshidratare (de exemplu dacă luați medicamente care măresc producerea de urină [diuretice] sau care scad tensiunea arterială sau dacă aveți peste 65 ani). Întrebați despre modalitățile de a preveni deshidratarea.

- aveți sau ați avut pietre la vezica biliară, dependență de alcool sau valori foarte mari ale trigliceridelor (o formă de grăsime) în sângele dumneavoastră. Aceste afecţiuni pot creşte posibilitatea de apariţie a pancreatitei (vezi pct. 4).

- prezentați pierdere rapidă în greutate, greață sau vărsături, dureri de stomac, sete excesivă, respirații rapide și intense, confuzie, somnolență sau oboseală neobișnuite, un miros dulce al respirației, gust dulceag sau metalic în gură sau un miros diferit al urinii sau transpirației, adresați-vă imediat unui medic sau celui mai apropiat spital. Este posibil ca aceste simptome să fie semne de 'cetoacidoză diabetică” – o problemă pe care o dobândiți o dată cu diabetul zaharat, care apare ca urmare a valorilor crescute ale 'corpilor cetonici” în urină sau sânge, observate la teste. Este posibil ca riscul de apariție a cetoacidozei diabetice să fie crescut în condițiile unui repaus alimentar (post) prelungit, al consumului excesiv de alcool, al deshidratării, al scăderilor bruște ale dozei de insulină sau unei nevoi ridicate de insulină ca urmare a unei intervenții chirurgicale majore sau unei boli grave.


Este important să vă verificați periodic picioarele și să respectați cu strictețe orice alt sfat privind îngrijirea picioarelor oferit de profesionistul din domeniul sănătății.


La pacienţii care utilizează sitagliptin au fost raportate cazuri de inflamaţie a pancreasului (pancreatită) (vezi pct. 4).


Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă aveți o combinație de simptome cum ar fi durere, sensibilitate, înroșire sau umflare la nivelul zonei organelor genitale sau a zonei dintre organele genitale și anus, însoțite de febră sau stare generală de rău. Aceste simptome pot fi un semn de infecție rară, dar gravă, care poate pune viața în pericol, denumită fasceită necrozantă care afectează perineul sau gangrenă Fournier, infecție care distruge țesutul de sub piele. Gangrena Fournier trebuie tratată imediat.


Atunci când acest medicament este utilizat în asociere cu insulină sau medicamente care cresc eliberarea de insulină din pancreas, este posibil să se producă scăderea glicemiei (hipoglicemie).

Medicul dumneavoastră vă poate reduce doza de insulină sau a altui medicament pe care vi-l administrați.


Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


Glucoza din urină

Ca urmare a mecanismului de acțiune a Steglujan, rezultatul testului de urină pentru zahăr (glucoză) va fi pozitiv pe parcursul tratamentului cu acest medicament.


Copii și adolescențiCopiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să ia acest medicament. Nu se cunoaște dacă acest medicament este sigur și eficace la copii și adolescenți cu vârsta sub 18 ani.
Steglujan împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.


În special, spuneți medicului dumneavoastră:

- dacă luați medicamente care cresc producerea de urină (diuretice).

- dacă luați alte medicamente care determină scăderea valorilor glucozei din sânge (glicemiei), cum sunt insulina sau medicamentele care cresc eliberarea insulinei din pancreas.

- dacă luați digoxină (un medicament utilizat pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii și a altor afecțiuni ale inimii). Este posibil să fie nevoie ca valoarea digoxinei din sângele dumneavoastră să fie verificată, dacă este utilizată concomitent cu sitagliptin.


Dacă oricare dintre aceste situații este valabilă în cazul dumneavoastră (sau dacă nu sunteți sigur), adresați-vă medicului dumneavoastră.


Sarcina și alăptarea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.


Nu se cunoaște dacă Steglujan poate avea efecte dăunătoare asupra fătului. Nu trebuie să utilizați acest medicament pe parcursul sarcinii.


Nu se cunoaște dacă acest medicament trece în laptele matern. Discutați cu medicul dumnevoastră despre cea mai bună modalitate de a vă hrăni copilul dacă luați Steglujan. Nu trebuie să utilizați acest medicament dacă alăptați sau intenționați să alăptați.


Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Acest medicament nu are nicio influență sau are o influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje. Cu toate acestea, au fost raportate ameţeală şi somnolenţă, care vă pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu conduceți vehicule și nu folosiți unelte sau utilaje dacă vă simțiți amețit în timp ce luați Steglujan.


Este posibil ca administrarea acestui medicament în asociere cu insulină sau medicamente care cresc eliberarea de insulină din pancreas să determine scăderea valorilor glicemiei (hipoglicemie), care poate duce la apariția unor simptome cum sunt tremuratul, transpirațiile și modificarea vederii și vă pot influența capacitatea de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Steglujan conține sodiu

Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) per comprimat, adică practic 'nu conţine sodiu”.


3. Cum să luaţi acest medicament

Luați întotdeauna acest medicament așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.


Cât de mult să luați

- Doza recomandată de Steglujan este de un comprimat o dată pe zi.

- Doza de Steglujan pe care o luați va depinde de starea dumneavoastră și de cantitățile de ertugliflozin și de sitagliptin necesare pentru a ține sub control glicemia.

- Medicul dumneavoastră vă va prescrie doza potrivită. Nu modificați doza decât dacă medicul dumneavoastră v-a spus să procedați astfel.


Administrarea acestui medicament

- Înghițiți comprimatul întreg; dacă aveți dificultăți la înghițire, comprimatul poate fi rupt sau zdrobit.

- Luați un comprimat în fiecare dimineață. Încercați să luați comprimatul la aceeași oră; acest lucru vă va ajuta să vă amintiți să-l luați.

- Puteți să luați comprimatul cu sau fără alimente.

- Trebuie să continuați să urmați regimul alimentar și programul de exerciții fizice pe parcursul tratamentului cu Steglujan.


Dacă luați mai mult Steglujan decât trebuie

Dacă luați prea mult Steglujan, adresați-vă imediat unui medic sau unui farmacist.


Dacă uitați să luați SteglujanDacă uitați să luați o doză, luați doza respectivă imediat ce vă aduceți aminte. Cu toate acestea, dacă se apropie ora pentru administrarea dozei următoare, treceți peste doza uitată și reveniți la orarul obișnuit de administrare.

Nu luați o doză dublă (două doze în aceeași zi) pentru a compensa doza uitată.


Dacă încetați să luați Steglujan

Nu opriți administrarea acestui medicament fără să discutați cu medicul dumneavoastră. Dacă opriți utilizarea medicamentului, este posibil să vă crească glicemia.


Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale.


4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.


Opriți administrarea Steglujan şi contactaţi imediat un medic dacă observaţi oricare dintre următoarele reacții adverse grave:

- Durere abdominală severă și persistentă (zona stomacului) care poate ajunge la nivelul spatelui, însoțită sau nu de greață și vărsături, acestea putând fi semne ale inflamaţiei pancreasului (pancreatită).

- Dacă prezentaţi o reacţie alergică gravă (cu frecvenţă necunoscută), incluzând erupţii trecătoare pe piele, urticarie, vezicule pe piele/descuamare a pielii şi umflare a feţei, buzelor, limbii şi faringelui, care pot determina dificultăţi la respiraţie sau înghiţire. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie un medicament pentru a vă trata reacţia alergică şi un alt medicament pentru tratamentul diabetului zaharat.


Dacă observați oricare dintre reacțiile adverse de mai sus, întrerupeți administrarea acestui medicament și contactați imediat un medic.


Adresați-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital dacă aveți oricare dintre următoarele reacții adverse grave:


Cetoacidoza diabetică (rară, poate apărea la mai puțin de 1 din 1000 persoane)


Acestea sunt semne de cetoacidoză diabetică (vezi și pct. 'Atenționări și precauții”):

- valori crescute ale 'corpilor cetonici” în urină sau sânge

- scădere rapidă în greutate

- greață sau vărsături

- durere de stomac

- sete excesivă

- respirații rapide și intense

- stare de confuzie

- somnolență sau oboseală neobișnuite

- miros dulce al respirației, gust dulceag sau metalic în gură sau miros diferit al urinii sau transpirației

Cetoacidoza poate apărea indiferent de valoarea glicemiei. Medicul dumneavoastră este în măsură să dispună întreruperea temporară sau permanentă a tratamentului cu Steglujan.


Fasceită necrozantă care afectează perineul sau gangrenă Fournier (cu frecvență necunoscută, care nu poate fi estimată din datele disponibile)

O infecție gravă care afectează țesuturile moi de la nivelul organelor genitale sau regiunii dintre organele genitale și anus (vezi pct. 'Atenționări și precauții” pentru simptome).


Dacă observați oricare dintre reacțiile adverse de mai sus, adresați-vă medicului dumneavoastră sau mergeți la cel mai apropiat spital cât mai repede posibil.


Adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil dacă observați următoarele reacții adverse:


Infecție a căilor urinare (foarte frecventă, poate apărea la mai mult de 1 din 10 persoane)

Semnele infecției de căi urinare sunt:

- senzație de arsură la urinare

- urină cu aspect tulbure

- durere în pelvis sau la mijlocul spatelui (atunci când rinichii sunt afectați de infecție)

Deși apar mai puțin frecvent, dacă aveți febră sau vedeți sânge în urină, spuneți imediat medicului dumneavoastră.


Deshidratare (pierderea unei cantități prea mari de apă din organism; frecventă, poate apărea la mai puțin de 1 din 10 persoane)

Simptomele de deshidratare includ:

- gură uscată

- stare de amețeală, senzație de leșin sau slăbiciune, în special când stați în picioare

- leșin


Aveți o tendință mai mare de a vă deshidrata dacă:

- aveți probleme cu rinichii

- luați medicamente care cresc producerea de urină (diuretice) sau care scad tensiunea arterială

- aveți 65 ani sau mai mult


Valori scăzute ale glicemiei (hipoglicemie; frecventă)

Medicul dumneavoastră vă va spune cum să tratați glicemia scăzută și ce trebuie să faceți dacă aveți oricare dintre simptomele sau semnele de mai jos. Medicul dumneavoastră vă poate reduce doza de insulină sau a altui medicament pentru diabet.


Semnele și simptomele de hipoglicemie pot include:

- durere de cap

- somnolență

- iritabilitate

- senzație de foame

- amețeli

- stare de confuzie

- transpirații

- stare de nervozitate

- stare de slăbiciune

- bătăi rapide ale inimii


Dacă observați oricare dintre reacțiile adverse de mai sus, adresați-vă medicului dumneavoastră cât mai repede posibil.


Alte reacții adverse includ:

Foarte frecvente

- infecție fungică la nivelul vaginului (candidoză)

- valoare mică a glucozei în sânge


Frecvente

- infecții fungice la nivelul penisului

- modificări ale urinării, inclusiv nevoia urgentă de a urina mai des, în cantități mai mari sau în cursul nopții

- senzație de sete

- mâncărime la nivelul vaginului

- este posibil ca testele de sânge să arate modificări ale cantității de uree din sânge

- este posibil ca testele de sânge să arate modificări ale cantității totale de colesterol 'rău” (denumit LDL-colesterol – un tip de grăsime prezentă în sânge)

- este posibil ca testele de sânge să arate modificări ale cantității unui pigment din celulele roșii din sânge (denumit hemoglobină)

- constipație

- flatulenţă

- umflare a mâinilor şi picioarelor

- dureri de cap

- infecţii ale căilor respiratorii superioare

- nas înfundat sau cu secreţii abundente şi gât inflamat

- osteoartrită

- durere la nivelul mâinii sau piciorului

- greață/vărsături


Mai puțin frecvente (pot apărea la mai puțin de 1 din 100 persoane)

- este posibil ca testele de sânge să arate modificări legate de funcția rinichilor (cum este


'creatinina”)

- durere de stomac

- diaree

- somnolență

- senzaţie de gură uscată

- amețeli

- mâncărime


Rare:

- număr redus de trombocite


Cu frecvență necunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile)

- probleme la nivelul rinichilor (uneori necesitând dializă)

- durere articulară

- durere musculară

- dureri de spate

- boală pulmonară interstiţială

- pemfigoid bulos (un tip de vezicule care apar pe piele)


Raportarea reacțiilor adverse

Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. De asemenea, puteți raporta reacțiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat în Anexa V. Raportând reacțiile adverse, puteți contribui la furnizarea de informații suplimentare privind siguranța acestui medicament.


5. Cum se păstrează STEGLUJAN 15mg/100mg x28 COMPRIMATE FILMATE MERCK SHARP DOHME

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.


Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.


Nu utilizați acest medicament dacă ambalajul este deteriorat sau prezintă semne de desigilare (deschidere).

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conține Steglujan

- Substanțele active sunt ertugliflozin și sitagliptin. o Fiecare comprimat filmat de Steglujan 5 mg/100 mg conține ertugliflozin 5 mg (sub formă de ertugliflozin acid l-piroglutamic) și sitagliptin 100 mg (sub formă de fosfat de sitagliptin monohidrat). o Fiecare comprimat filmat de Steglujan 15 mg/100 mg conține ertugliflozin 15 mg (sub formă de ertugliflozin acid l-piroglutamic) și sitagliptin 100 mg (sub formă de fosfat de sitagliptin monohidrat).

- Celelalte componente sunt: o Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină (E460), hidrogenofosfat de calciu (anhidru), croscarmeloză sodică, stearil fumarat de sodiu (E487), stearat de magneziu (E470b) o Filmul comprimatului: hipromeloză (2910/6) (E464), hidroxipropilceluloză (E463), dioxid de titan (E171), oxid roșu de fer (E172), oxid galben de fer (E172), oxid negru de fer (E172), ceară Carnauba (E903)


Cum arată Steglujan și conținutul ambalajului

- Steglujan 5 mg/100 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate de culoare bej, cu dimensiuni de 12 x 7,4 mm și formă de migdală, marcate cu '554” pe o față și netede pe cealaltă față.

- Steglujan 15 mg/100 mg comprimate filmate se prezintă sub formă de comprimate de culoare de culoare maro, cu dimensiuni de 12 x 7,4 mm și formă de migdală, marcate cu '555” pe o față și netede pe cealaltă față.


Steglujan este disponibil în blistere din Al-PVC-PA/Al. Ambalajele conțin 14, 28, 30, 84, 90 și

98 comprimate filmate în blistere neperforate și 30x1 comprimate filmate în blistere perforate pentru eliberarea unei doze unitare.


Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.


Deținătorul autorizației de punere pe piață Fabricantul

Merck Sharp & Dohme B.V. Schering-Plough Labo NV

Waarderweg 39 Industriepark 30

2031 BN Haarlem 2220 Heist-op-den-Berg

Olanda Belgia


Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață:

België/Belgique/Belgien Lietuva

MSD Belgium UAB Merck Sharp & Dohme

Tél/Tel: +32(0)27766211 Tel: + 370 5 2780247 dpoc_belux@merck.com msd_lietuva@merck.com


България Luxembourg/Luxemburg

Мерк Шарп и Доум България ЕООД MSD Belgium

Teл.: + 359 2 819 3737 Tél/Tel: +32(0)27766211 info-msdbg@merck.com dpoc_belux@merck.com


Česká republika Magyarország

Merck Sharp & Dohme s.r.o. MSD Pharma Hungary Kft.

Tel.: +420 233 010 111 Tel.: + 36 1 888-5300 dpoc_czechslovak@merck.com hungary_msd@merck.com


Danmark Malta

MSD Danmark ApS Merck Sharp and Dohme Cyprus Limited

Tlf: + 45 4482 4000 Tel: 8007 4433 (+356 99917558) dkmail@merck.com malta_info@merck.com


Deutschland Nederland

MSD Sharp & Dohme GmbH Merck Sharp & Dohme B.V.

Tel: 0800 673 673 673 (+49 (0) 89 4561 0) Tel: 0800 9999000 (+31 23 5153153) e-mail@msd.de medicalinfo.nl@merck.com


Eesti Norge

Merck Sharp & Dohme OÜ MSD (Norge) AS

Tel: + 372 6144 200 Tlf: + 47 32 20 73 00 msdeesti@merck.com msdnorge@msd.no


Ελλάδα Österreich

MSD Α.Φ.Β.Ε.Ε. Merck Sharp & Dohme Ges.m.b.H.

Τηλ: + 30 210 98 97 300 Tel: +43 (0) 1 26 044 dpoc_greece@merck.com msd-medizin@merck.com


España Polska

Merck Sharp & Dohme de España, S.A. MSD Polska Sp. z o.o.

Tel: +34 91 321 06 00 Tel.: +48 22 549 51 00 msd_info@merck.com msdpolska@merck.com


France Portugal

MSD France Merck Sharp & Dohme, Lda

Tél: + 33 (0) 1 80 46 40 40 Tel: + 351 21 4465700 inform_pt@merck.com


Hrvatska România

Merck Sharp & Dohme d.o.o. Merck Sharp & Dohme Romania S.R.L.

Tel: + 385 1 6611 333 Tel: +40 21 529 29 00 croatia_info@merck.com msdromania@merck.com


Ireland Slovenija

Merck Sharp & Dohme Ireland (Human Health) Merck Sharp & Dohme, inovativna zdravila

Limited d.o.o.

Tel: +353 (0)1 2998700 Tel: + 386 1 5204201 medinfo_ireland@merck.com msd_slovenia@merck.com


Ísland Slovenská republika

Vistor hf. Merck Sharp & Dohme, s.r.o.

Sími: + 354 535 7000 Tel: + 421 (2) 58282010 dpoc_czechslovak@merck.com


Italia Suomi/Finland

MSD Italia S.r.l. MSD Finland Oy

Tel: +39 06 361911 Puh/Tel: + 358 (0)9 804650 medicalinformation.it@merck.com info@msd.fi


Κύπρος Sverige

Merck Sharp & Dohme Cyprus Limited Merck Sharp & Dohme (Sweden) AB

Τηλ: 800 00 673 Tfn: + 46 (0)77 570 04 88

+357 22866700 medicinskinfo@merck.com cyprus_info@merck.com


Latvija United Kingdom (Northern Ireland)

SIA Merck Sharp & Dohme Latvija Merck Sharp & Dohme Ireland (Human Health)

Tel: + 371 67 364224 Limited msd_lv@merck.com Tel: +353 (0)1 2998700 medinfoNI@msd.com


Acest prospect a fost revizuit în {LL/AAAA}.

Informații detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agenției Europene pentru

Medicamente: http://www.ema.europa.eu.