COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA x10 suspensie injectabilă

J07BX03 vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant])

Medicamentul COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA SUSPENSIE INJECTABILA conține substanța vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant]) , cod ATC J07BX03 - Antiinfecțioase de uz sistemic | Vaccinuri cu virusuri | Alte vaccinuri virale .

Date generale despre COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA SUSPENSIE INJECTABILA ASTRAZENECA

Substanța: vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant])

Data ultimei liste de medicamente: 01-03-2021

Codul comercial: W67351002

Forma farmaceutică: suspensie injectabilă

Cantitate: 10

Prezentare produs: cutie x10 flacoane multidoza a cate 4ml susp (fiecare flac contine 8 doze a cate 0.5ml)

Tip produs: original

Restricții eliberare rețetă: P-RF - Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care se reține în farmacie (nu se reînnoiește).

Autorizația de Punere pe Piață (APP)

APP producător: MEDIMMUNE PHARMA B.V. - OLANDA

APP deținător: ASTRAZENECA AB - SUEDIA

Număr APP: 1529/2021/01

Valabilitate: 6 luni- flacon nedeschis, când este pastrat la frigider (2°C - 8°C)

Forme farmaceutice disponibile pentru vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant])

Alte substanțe medicamentoase din aceeași grupă farmaceutică cu vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant])

Conținutul prospectului pentru medicamentul COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA x10 suspensie injectabilă

1. DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI

Vaxzevria suspensie injectabilă

Vaccin COVID-19 (ChAdOx1-S [recombinant])

2. COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ

Acestea sunt flacoane multidoză care conțin 8 doze sau 10 doze, a câte 0,5 ml (vezi pct. 6.5).

O doză (0,5 ml) conține:

Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2 (ChAdOx1-

S)*, nu mai puțin de 2,5 × 108 unități infecțioase (U Inf.) *Produs în celule renale de embrion uman modificate genetic (HEK), linia celulară 293 și prin tehnologia ADN recombinant.

Acest vaccin conține organisme modificate genetic (OMG).

Excipient cu efect cunoscut

Fiecare doză (0,5 ml) conține aproximativ 2 mg de etanol.

Pentru lista tuturor excipienților, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICĂ

Suspensie injectabilă (injecție).

Suspensia este incoloră până la brun deschis, limpede până la ușor opalescentă, cu un pH de 6,6.

4. DATE CLINICE

4.1 Indicaţii terapeutice

Vaxzevria este indicat pentru imunizarea activă a persoanelor cu vârsta de 18 ani și peste pentru prevenirea COVID-19 cauzată de SARS-CoV-2. Utilizarea acestui vaccin trebuie să țină cont de recomandările oficiale.

4.2 Doze şi mod de administrare

Doze
Persoane cu vârsta de 18 ani și peste

Schema primară de vaccinare cu Vaxzevria constă în administrarea a două doze separate, fiecare a câte 0,5 ml. A doua doză trebuie administrată după un interval de timp cuprins între 4 și 12 săptămâni (28 până la 84 de zile) de la prima doză (vezi pct. 5.1).

O doză booster (a treia doză) de 0,5 ml poate fi administrată persoanelor cu schema primară de vaccinare completă efectuată cu Vaxzevria sau cu un vaccin COVID-19 de tip ARNm (vezi pct. 4.8 și 5.1). A treia doză trebuie administrată după cel puțin 3 luni de la finalizarea schemei primare de vaccinare.

Vârstnici

Nu este necesară ajustarea dozei. Vezi și pct. 5.1.

Copii și adolescenți

Siguranța și eficacitatea Vaxzevria la copii și adolescenți (cu vârsta sub 18 ani) nu au fost încă stabilite. Nu sunt disponibile date.

Mod de administrare

Vaxzevria se administrează doar intramuscular, preferabil în mușchiul deltoid din partea superioară a brațului.

Vaccinul nu trebuie injectat intravascular, subcutanat sau intradermic.

Vaccinul nu trebuie amestecat cu alte vaccinuri sau medicamente în aceeași seringă.

Pentru măsurile de precauție care trebuie luate înainte de administrarea vaccinului, vezi pct. 4.4.

Pentru instrucțiuni privind manipularea și eliminarea vaccinului, vezi pct. 6.6.

4.3 Contraindicaţii

Hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1.

Persoanele care au prezentat sindrom de tromboză cu trombocitopenie (STT) după vaccinarea cu

Vaxzevria (vezi pct. 4.4).

Persoanele care au avut anterior episoade de sindrom de scurgere capilară (vezi și pct. 4.4).

4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare

Trasabilitate

Pentru a avea sub control trasabilitatea medicamentelor biologice, numele și numărul lotului medicamentului administrat trebuie înregistrate cu atenție.

Hipersensibilitate și anafilaxie

Au fost raportate reacții de tip anafilactic. Trebuie să fie întotdeauna disponibile tratament medical și supraveghere medicală adecvate în caz de reacție de tip anafilactic după administrarea vaccinului. Se recomandă menținerea atentă sub observație timp de 15 minute după vaccinare. O doză suplimentară de vaccin nu trebuie administrată persoanelor care au prezentat anafilaxie la o doză anterioară de Vaxzevria.

Reacții asociate cu anxietatea

În legătură cu vaccinarea pot surveni reacții asociate cu anxietatea, inclusiv reacții vaso-vagale (sincopă), hiperventilație sau reacții asociate stresului, ca răspuns psihogen la administrarea injecției cu acul. Este importantă luarea măsurilor de precauție, pentru evitarea leziunilor cauzate de leșin.

Afecțiuni concomitente

Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care prezintă o afecțiune febrilă severă acută sau infecție acută. Totuși, prezența unei infecții minore și/sau creșterea ușoară a temperaturii, nu constituie un motiv de amânare a vaccinării.

Tulburări de coagulare

- Tromboză cu sindrom de trombocitopenie: Sindromul de tromboză cu trombocitopenie (STT), în unele cazuri însoţit de sângerare, a fost observat foarte rar, după vaccinarea cu Vaxzevria. Acesta include cazuri severe care se prezintă cu tromboză venoasă, inclusiv în locuri neobişnuite, cum ar fi tromboză la nivelul sinusului venos cerebral, tromboză la nivelul venei splenice, precum şi tromboză arterială, concomitent cu trombocitopenie. Unele cazuri au avut un rezultat letal.

Majoritatea acestor cazuri au apărut în primele trei săptămâni de la vaccinare. Procentul cazurilor

raportate după administrarea celei de a doua doze este mai mic comparativ cu cel al cazurilor raportate după administrarea primei doze. Vezi și pct. 4.3.

STT necesită o abordare terapeutică specializată. Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să

consulte ghidurile terapeutice în vigoare și/sau să consulte medicii specialiști (de exemplu, hematologi, specialiști în tulburări de coagulare) pentru diagnosticarea și tratamentul acestei afecțiuni.

- Tromboză venoasă cerebrovasculară, inclusiv a sinusului venos cerebral: După vaccinarea cu Vaxzevria au fost observate foarte rar evenimente de tromboză venoasă cerebrovasculară și a

sinusului venos cerebral, fără a fi însoțite de trombocitopenie. Unele cazuri au avut un rezultat letal. Majoritatea acestor cazuri au apărut în primele patru săptămâni de la vaccinare. Aceste informații trebuie luate în considerare la persoanele care prezintă risc crescut de tromboză venoasă cerebrovasculară și a sinusului venos cerebral. Aceste evenimente pot necesita abordări terapeutice diferite față de STT, iar profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să consulte ghidurile terapeutice în vigoare.

- Tromboembolism venos: Tromboembolismul venos (TEV) a fost observat în urma vaccinării cu Vaxzevria și trebuie luat în considerare la persoanele care prezintă risc crescut de TEV.

- Trombocitopenie: După administrarea Vaxzevria s-au raportat cazuri de trombocitopenie, inclusiv trombocitopenie imună (TPI), în general în primele patru săptămâni după vaccinare. Foarte rar, aceste cazuri au prezentat o valoare foarte scăzută a numărului de trombocite (<20 000 per μl) și/sau au fost asociate cu sângerări. Unele cazuri au apărut la persoane cu antecedente de trombocitopenie imună. S-au raportat cazuri cu evoluție letală. Dacă o persoană are antecedente de tulburări trombocitopenice, de exemplu trombocitopenie imună, înainte de administrarea vaccinului trebuie luat în considerare riscul de apariție a unor valori scăzute ale numărului trombocitelor și se recomandă monitorizarea trombocitelor după vaccinare.

Profesioniştii din domeniul sănătăţii trebuie să fie atenţi la semnele şi simptomele tromboembolismului şi/sau trombocitopeniei. Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite imediat asistență medicală în cazul în care prezintă simptome precum dificultăți la respirație, dureri toracice, tumefiere la nivelul picioarelor, dureri la nivelul picioarelor, dureri abdominale persistente după vaccinare. În plus, orice persoană cu simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă, vedere înceţoşată, confuzie sau convulsii după vaccinare, sau care prezintă sângerări spontane, echimoze (peteșii) în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistenţă medicală.

Persoanele diagnosticate cu trombocitopenie în decurs de trei săptămâni după vaccinarea cu Vaxzevria trebuie investigate în mod activ pentru simptome de tromboză. În mod similar, persoanele care prezintă tromboză în decurs de trei săptămâni de la vaccinare trebuie evaluate pentru trombocitopenie.

Risc de sângerare după administrare intramusculară

În mod similar altor injecții intramusculare, vaccinul trebuie administrat cu prudență la persoanele care urmează terapie anticoagulantă sau celor cu trombocitopenie sau orice tulburare de coagulare (cum este hemofilia), deoarece la aceste persoane pot apărea sângerări sau echimoze după administrarea intramusculară.

Sindromul de scurgere capilară

În primele zile după vaccinarea cu Vaxzevria s-au raportat cazuri foarte rare de sindrom de scurgere capilară. În unele cazuri au fost aparente antecedentele de sindrom de scurgere capilară. S-a raportat și evoluția letală. Sindromul de scurgere capilară este o tulburare rară, caracterizată prin episoade acute de edem care afectează în principal membrele, prin hipotensiune, hemoconcentrație și hipoalbuminemie. Pacienții cu episod acut de sindrom de scurgere capilară în urma vaccinării necesită recunoașterea rapidă și tratament prompt. Terapia de susținere intensivă este, de obicei, necesară. Persoanele cu antecedente cunoscute de sindrom de scurgere capilară nu trebuie vaccinate cu acest vaccin. Vezi și pct. 4.3.

Reacții neurologice

Sindromul Guillain-Barré (SGB) și mielita transversă (MT) au fost raportate foarte rar după vaccinarea cu Vaxzevria. Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie atenți la semnele și simptomele SGB și MT pentru a stabili un diagnostic corect, pentru a iniția terapia de susținere corespunzătoare și tratamentul adecvat și pentru a exclude alte cauze.

Riscul de reacții adverse severe după o doză booster

Riscul de apariție a unor reacții adverse severe (cum sunt tulburările de coagulare, inclusiv sindrom de tromboză cu trombocitopenie, TEV, sindrom de scurgere capilară, SGB și MT) după o doză booster de Vaxzevria nu a fost încă descris.

Persoane imunocompromise

Eficacitatea, siguranța și imunogenitatea vaccinului nu au fost evaluate la persoane imunocompromise, incluzând pacienții cărora li se administrează tratament imunosupresor. Eficacitatea Vaxzevria poate fi mai mică la persoanele imunocompromise.

Durata protecției

Durata protecției oferite de vaccin nu este cunoscută, fiind în curs de determinare în cadrul studiilor clinice aflate în desfășurare.

Limitări ale eficacității vaccinului

Protecția începe la aproximativ 3 săptămâni după prima doză de Vaxzevria. Este posibil ca persoanele să nu fie complet protejate până la 15 zile după administrarea celei de a doua doze de vaccin. Ca și în cazul celorlalte vaccinuri, este posibil ca vaccinarea cu Vaxzevria să nu protejeze toate persoanele vaccinate (vezi pct. 5.1).

Excipienți
Sodiu

Acest medicament conţine sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per doza de 0,5 ml, adică practic “nu conţine sodiu”.

Etanol

Acest medicament conține 2 mg de alcool (etanol) per doza de 0,5 ml. Această cantitate mică de alcool din medicament nu va avea niciun efect observabil.

4.5 Interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune

Nu s-au efectuat studii privind interacțiunile.

Administrarea concomitentă a Vaxzevria cu alte vaccinuri nu a fost studiată.

4.6 Fertilitatea, sarcina şi alăptarea

Sarcina

Experiența cu utilizarea Vaxzevria la gravide este limitată.

Studiile la animale nu au evidențiat efecte nocive directe sau indirecte asupra sarcinii, dezvoltării embrio-fetale, nașterii sau dezvoltării postnatale (vezi pct. 5.3).

Administrarea Vaxzevria în timpul sarcinii trebuie avută în vedere dacă beneficiile depășesc riscurile potențiale pentru mamă și făt.

Alăptarea

Nu se cunoaște dacă Vaxzevria este excretat în lapte.

În studiile la animale s-a observat transferul lactațional al anticorpilor anti-SARS-COV-2 S de la femelele de șoarece la pui (vezi pct. 5.3).

Fertilitatea

Studiile la animale nu au evidențiat efecte dăunătoare directe sau indirecte de toxicitate asupra fertilității (vezi pct. 5.3).

4.7 Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Vaxzevria nu are nicio influență sau are influență neglijabilă asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, este posibil ca unele dintre reacțiile menționate la pct. 4.8 să afecteze temporar capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

4.8 Reacţii adverse

Rezumatul profilului de siguranță
Schema primară de vaccinare

Siguranța generală a Vaxzevria se bazează pe o analiză a datelor cumulate din patru studii clinice de fază I/II, II/III și III desfășurate în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud, precum și a datelor din studiul suplimentar de fază III desfășurat în Statele Unite ale Americii, Peru și Chile. La momentul analizei, fuseseră randomizați în total 56601 de participanți cu vârsta ≥18 ani. Dintre aceștia, la 33846 s-a administrat cel puțin o doză de Vaxzevria iar la 32030 s-au administrat două doze.

Pentru siguranța lor participanții au rămas în continuare sub supraveghere, indiferent dacă le-au fost dezvăluite datele sau au primit adminstrarea vaccinului în cunoștință de cauză. Pentru cele 4 studii clinice desfășurate în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud este disponibilă o perioadă de supraveghere mai lungă de până la ≥12 luni (perioada mediană 13,0 luni) de la prima doză pentru 10247 de participanți cărora li s-a adminstrat Vaxzevria.

Reacțiile adverse cel mai frecvent raportate sunt sensibilitate la nivelul locului de injectare (68%); durere la nivelul locului de injectare (58%), cefalee (53%), fatigabilitate (53%), mialgii (44%), stare generală de rău (44%), pirexie (inclusiv stare febrilă [33%] și febră ≥ 38˚C [8%]), frisoane (32%), artralgii (27%) și greață (22%). Cele mai multe dintre aceste reacții adverse au avut intensitate ușoară sau moderată și, în general, s-au remis în câteva zile după vaccinare.

Cazuri foarte rare de sindrom de tromboză cu trombocitopenie au fost raportate după punerea pe piață, în decursul primelor trei săptămâni după vaccinare (vezi pct. 4.4).

După vaccinarea cu Vaxzevria, subiecții pot prezenta reacții adverse multiple care apar simultan (de exemplu, mialgii/artralgii, cefalee, frisoane, febră și stare generală de rău).

Comparativ cu prima doză, reacțiile adverse raportate după a doua doză au fost mai ușoare și mai puțin frecvente.

Evenimentele de reactogenitate au fost în general mai ușoare și raportate mai puțin frecvent la populația reprezentată de adulții mai în vârstă (cu vârsta ≥65 ani).

Profilul de siguranță a fost similar la persoanele care au participat în studiile clinice, cu sau fără dovadă a infecției cu SARS-CoV-2 la momentul inițial.

Doza booster (a treia doză)

Profilul de siguranță observat la persoanele cărora li s-a administrat o doză booster (a treia doză) a fost similar cu profilul de siguranță cunoscut pentru Vaxzevria. La persoanele cărora li s-a administrat o doză booster de Vaxzevria nu au fost identificate probleme noi de siguranță față de reacțiile adverse raportate la schema primară de vaccinare cu Vaxzevria.

Doza booster (a treia doză) după schema primară de vaccinare cu Vaxzevria

În studiul D7220C00001, la 367 de participanți cărora li se administrase anterior a doua doză din schema primară de vaccinare cu Vaxzevria li s-a administrat o singură doză booster (a treia doză) de Vaxzevria. Timpul median între a doua doză și doza booster a fost 8,6 luni (263 de zile).

Reacțiile adverse cel mai frecvent raportate la participanții vaccinați anterior cu Vaxzevria au fost sensibilitate la nivelul locului de injectare (54%), fatigabilitate (43%), durere la nivelul locului de injectare (38%), cefalee (34%), mialgii (23%) și stare generală alterată (22%). Cele mai multe dintre aceste reacții adverse au avut severitate ușoară până la moderată și, în general, s-au remis în câteva zile după vaccinare.

Doza booster (a treia doză) după schema primară de vaccinare cu un vaccin COVID-19 de tip ARNm

În studiul D7220C00001, la 322 de participanți cărora li se administrase anterior a doua doză din schema primară de vaccinare cu un vaccin COVID-19 de tip ARNm s-a administrat o singură doză booster (a treia doză) de Vaxzevria. Timpul median între a doua doză și doza booster a fost 3,9 luni (119 zile).

Reacțiile adverse cel mai frecvent raportate la participanții vaccinați anterior cu un vaccin de tip

ARNm aprobat au fost sensibilitate la nivelul locului de injectare (71%), fatigabilitate (58%), cefalee (52%), durere la nivelul locului de injectare (50%), mialgii (47%), stare generală alterată (42%), frisoane (31%) și greață (21%). Cele mai multe dintre aceste reacții adverse au avut severitate ușoară până la moderată și, în general, s-au remis în câteva zile după vaccinare.

Lista tabelară a reacțiilor adverse

Profilul de siguranță prezentat mai jos se bazează pe o analiză a datelor din cinci studii clinice care au inclus participanți cu vârsta ≥18 ani (date cumulate din patru studii clinice desfășurate în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud și date dintr-un studiu clinic desfășurat în Statele Unite ale

Americii, Peru și Chile), precum și date din experiența după autorizare.

Reacțiile adverse sunt prezentate în conformitate cu sistemul de clasificare MedDRA pe aparate, sisteme și organe. Categoriile de frecvenţă ale reacțiilor adverse sunt definite după cum urmează: foarte frecvente (≥1/10), frecvente (≥1/100 şi <1/10); mai puțin frecvente (≥1/1000 și <1/100); rare (≥1/10000 și <1/1000); foarte rare (<1/10000); cu frecvență necunoscută (nu poate fi estimată pe baza datelor disponibile); în cadrul fiecărei clase, termenii preferați sunt ordonați în ordinea descrescătoare a frecvenței și gravității.

Tabelul 1. Reacții adverse

Clasa de aparate, sisteme și organe Frecvența Reacțiile adverse

Tulburări hematologice și limfatice Frecvente Trombocitopeniea

Mai puțin frecvente Limfadenopatie

Cu frecvență Trombocitopenie imunăb

necunoscută Tulburări ale sistemului imunitar Cu frecvență Anafilaxie

necunoscută Hipersensibilitate Tulburări metabolice și de nutriție Mai puțin frecvente Apetit alimentar scăzut

Tulburări ale sistemului nervos Foarte frecvente Cefaleec

Frecvente Amețeli

Mai puțin frecvente Somnolență

Letargie

Parestezie

Hipoestezie

Rare Paralizie facialăd

Foarte rare Sindrom Guillain-Barré

Cu frecvență Mielită transversă necunoscută

Tulburări ale urechii și labirintului Mai puțin frecvente Acufene

Tulburări vasculare Foarte rare Sindrom de tromboză cu

trombocitopeniee Cu frecvență Sindrom de scurgere capilară necunoscută Tromboză venoasă

cerebrovasculară, inclusiv a sinusului venos cerebralb Tromboembolism venosb

Tulburări gastro-intestinale Foarte frecvente Greață

Frecvente Vărsături

Diaree

Durere abdominală

Afecțiuni cutanate și ale țesutului Mai puțin frecvente Hiperhidroză subcutanat Prurit

Erupție cutanată tranzitorie

Urticarie

Cu frecvență Angioedem necunoscută Vasculită cutanată

Tulburări musculo-scheletice și ale Foarte frecvente Mialgii țesutului conjunctiv Artralgii

Frecvente Durere la nivelul extremităților

Mai puțin frecvente Spasme musculare

Clasa de aparate, sisteme și organe Frecvența Reacțiile adverse

Tulburări generale și la nivelul Foarte frecvente Sensibilitate, durere, căldură, prurit, locului de administrare echimoze la nivelul locului de injectaref Fatigabilitate

Stare generală de rău

Stare febrilă, febră

Frisoane

Frecvente Tumefiere, eritem la nivelul locului de injectare

Simptome asemănătoare gripei

Astenie

a În studiile clinice, a fost raportată frecvent trombocitopenie ușoară tranzitorie (vezi pct. 4.4).

b Cazurile au fost raportate ulterior punerii pe piață (vezi și pct. 4.4).

c Cefaleea include migrena (mai puțin frecvente).

d Pe baza datelor din studiul clinic desfășurat în Statele Unite ale Americii, Peru și Chile. În perioada de urmărire de siguranță până în 5 martie 2021, paralizia facială a fost raportată la 5 participanți din grupul cu administrare de Vaxzevria. Debutul a fost la 8 și 15 zile după administrarea primei doze și la 4, 17 și 25 de zile după administrarea celei de a doua doze. Toate evenimentele au fost raportate ca non-grave. În grupul cu administrare de placebo nu a fost raportat niciun caz de paralizie facială. e După punerea pe piață au fost raportate cazuri foarte rare și severe de sindrom de tromboză cu trombocitopenie. Acestea au inclus tromboză venoasă, cum ar fi tromboză la nivelul sinusului venos cerebral, tromboză la nivelul venei splenice, precum și tromboză arterială (vezi pct. 4.4). f Echimozele la nivelul locului de injectare includ hematom la nivelul locului de injectare (mai puțin frecvente).

Raportarea reacțiilor adverse suspectate

Raportarea reacțiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acest lucru permite monitorizarea continuă a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacție adversă suspectată prin intermediul sistemului național de raportare, astfel cum este menționat în Anexa V și să includă seria/lotul, dacă sunt disponibile.

4.9 Supradozaj

Nu există un tratament specific în caz de supradozaj cu Vaxzevria. În caz de supradozaj, persoana trebuie monitorizată și trebuie administrat tratament simptomatic, dacă este necesar.

5. PROPRIETĂŢI FARMACOLOGICE

5.1 Proprietăţi farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: vaccinuri, vaccinuri Covid-19, codul ATC: J07BN02

Mecanism de acțiune

Vaxzevria este un vaccin monovalent, compus dintr-un singur vector adenoviral recombinant, cu deficit de replicare, preluat de la cimpanzeu (ChAdOx1), care codifică glicoproteina S a SARS-CoV- 2. Componenta imunogenă S a SARS CoV 2 din vaccin este exprimată în conformația trimerică pre- fuziune; secvența de codificare nu a fost modificată pentru a stabiliza proteina S exprimată în conformația de pre-fuziune. După administrare, glicoproteina S a SARS-CoV-2 este exprimată local, stimulând răspunsul prin anticorpi neutralizanți și răspunsul prin imunitate celulară, care pot contribui la protecția împotriva COVID-19.

Eficacitate clinică
Analiza datelor din Studiul D8110C00001

Eficacitatea clinică a Vaxzevria a fost evaluată pe baza analizei din Studiul D8110C00001: un studiu clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, de fază III, desfășurat în Statele Unite ale Americii, Peru și Chile. Studiul a exclus participanții cu afecțiuni cardiovasculare, gastrointestinale, hepatice, renale, endocrine/metabolice și neurologice severe și/sau necontrolate, precum și pe cei cu imunosupresie severă, gravide și persoane cu istoric cunoscut de infecție cu SARS-CoV-2. Pentru toți participanții este planificată urmărirea până la 12 luni, pentru evaluarea eficacității împotriva COVID- 19.

Participanților cu vârsta ≥18 ani li s-au administrat două doze (5 × 1010 particule virale per doză, corespunzător la nu mai puțin de 2,5 × 108 unități infecțioase) de Vaxzevria (N=17662) sau soluție salină cu rol de placebo (N=8550), administrate ca injecții i.m. în Ziua 1 și Ziua 29 (-3 până la +7 zile). Intervalul median între doze a fost 29 de zile și la majoritatea participanților (95,7% din grupul cu administrare de Vaxzevria și 95,3% din grupul cu administrare de placebo) cea de a doua doză s-a administrat la ≥26 și ≤36 de zile după doza 1.

Caracteristicile demografice inițiale au fost bine echilibrate în grupurile de tratament cu Vaxzevria și cu administrare de placebo. Dintre participanții cărora li s-a administrat Vaxzevria, 79,1% au avut vârsta între 18 și 64 de ani (iar 20,9% cu vârsta de 65 de ani și peste) și 43,8% au fost femei. Dintre persoanele randomizate, 79,3% au fost caucazieni, 7,9% afro-americani, 4,2% asiatici și 4,2% amerindieni sau nativi din zona Alaska. În total, 10376 (58,8%) de participanți au avut cel puțin o comorbiditate pre-existentă, de exemplu: boală renală cronică, bronhopneumopatie obstructivă cronică, imunitate mai redusă din cauza transplantului de organ, istoric de obezitate (IMC >30), afecțiuni cardiace grave, anemie falciformă, diabet zaharat de tip 1 sau 2, astm bronșic, demență, afecțiuni cerebrovasculare, fibroză chistică, hipertensiune arterială, afecțiuni hepatice, fibroză pulmonară, talasemie sau istoric de fumător. La momentul analizei, perioada mediană de urmărire după administrarea dozei 2 a fost 61 de zile.

Decizia finală a cazurilor de COVID-19 a fost realizată de un comitet de adjudecare ca cazurilor.

Datele de eficacitate globală a vaccinului și datele de eficacitate pe grupele principale de vârstă sunt prezentate în Tabelul 2.

Tabelul 2. Eficacitatea Vaxzevria împotriva COVID-19 simptomatice în Studiul D8110C00001

Vaxzevria Placebo

N Numărul Rata N Numărul Rata cazurilor incidenței cazurilor incidenței Eficacitatea

de COVID-19 la de COVID- vaccinului % COVID- 1000 de COVID- 19 la b

19a (IÎ 95%) , n (%) persoane-ani 19a, n (%) 1000 de persoane- ani Total 74,0

(vârsta 17662 73 (0,4) 35,69 8550 130 (1,5) 137,23 (65,3, 80,5) ≥18 ani) Vârsta 72,8

18 - 64 13966 68 (0,5) 40,47 6738 116 (1,7) 148,99 (63,4, 79,9) ani Vârsta 83,5 3696 5 (0,1) 13,69 1812 14 (0,8) 82,98

≥65 ani (54,2, 94,1) N = Număr de persoane incluse în fiecare grup; n = Număr de persoane cu un eveniment confirmat; IÎ = interval de încredere.

a COVID-19 simptomatică a necesitat test RT-PCR (revers-transcriptază - reacția de polimerizare în lanț) pozitiv și cel puțin 1 semn sau simptom respirator sau cel puțin 2 alte semne sau simptome sistemice, așa cum au fost definite prin protocol. b Intervalele de încredere nu au fost ajustate pentru multiplicitate.

Cazurile severe sau critice de boală COVID-19 simptomatică au fost evaluate în cadrul principalului criteriu secundar. Dintre toți participanții incluși conform protocolului stabilit, nu a fost raportat niciun caz de COVID-19 simptomatică severă sau critică în grupul cu administrare de vaccin, comparativ cu 8 cazuri raportate în grupul cu administrare de placebo. Au fost 9 cazuri de spitalizare, cele 8 cazuri considerate cu boală COVID-19 simptomatică severă sau critică și încă un caz în grupul cu administrare de vacccin. În majoritatea cazurilor de COVID-19 simptomatică severă sau critică a fost valabil doar criteriul de severitate pe baza saturației oxigenului (SpO2) (≤ 93% măsurare în condițiile asigurate de aerul din încăpere).

La persoanele cu sau fără dovada infecției anterioare cu SARS-CoV-2, eficacitatea vaccinului

Vaxzevria (≥15 zile după administrarea dozei 2) a fost de 73,7% (IÎ 95%: 63,1; 80,1); 76 (0,4%) de cazuri de COVID-19 în grupul cu administrare de Vaxzevria (N=18563), comparativ cu 135 (1,5%) de cazuri de COVID-19 în grupul cu administrare de placebo (N=9031).

La participanții cu una sau mai multe comorbidități la care s-a administrat Vaxzevria (≥15 zile după administrarea dozei 2), eficacitatea a fost de 75,2% (IÎ 95%: 64,2; 82,9) iar pentru participanții fără comorbidități eficacitatea vaccinului a fost de 71,8% (IÎ 95%: 55,5, 82,1).

În analiza din perioada de urmărire de 6 luni au fost efectuate analize de eficacitate actualizate cu cazuri suplimentare confirmate de COVID-19 acumulate în timpul urmăririi în regim orb, controlat cu placebo, pe o perioadă de urmărire mediană de 78 de zile la participanții la care s-a administrat Vaxzevria și 71 de zile la participanții cu administrare de placebo. Eficacitatea globală a vaccinului împotriva bolii COVID-19 simptomatice a fost de 67,0% (IÎ 95%: 58,9, 73,5), cu 141 (0,8%) cazuri de COVID-19 raportate la participanții la care s-au administrat două doze de Vaxzevria (N=17617) și 184 (2,2%) cazuri raportate la participanții la care s-a administrat placebo (N=8528). La participanții cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani au fost 135 (1,0%) cazuri în grupul cu administrare de Vaxzevria (N=13921) comparativ cu 165 (2,5%) cazuri în grupul cu administrare de placebo (N=6712), ceea ce corespunde unei eficacități a vaccinului de 64,8% (IÎ 95%: 55,7, 71,9). La participanții cu vârsta ≥65 de ani, eficacitatea vaccinului a fost de 86,3% (IÎ 95%: 65,8, 94,6), cu 6 (0,2%) cazuri în grupul cu administrare de Vaxzevria (N=3696) comparativ cu 19 (1,1%) cazuri în grupul cu administrare de placebo (N=1816).

Analiza datelor cumulate din COV002 și COV003

Eficacitatea clinică a Vaxzevria a fost evaluată pe baza unei analize a datelor cumulate din două studii clinice randomizate, controlate, cu protocol în regim orb: un studiu de fază II/III, COV002, la adulți cu vârsta ≥18 ani (inclusiv vârstnici), în Marea Britanie și un studiu de fază III, COV003, la adulți cu vârsta ≥18 ani (inclusiv vârstnici), în Brazilia. Studiile nu au inclus participanți cu afecțiuni severe și/sau necontrolate cardiovasculare, gastrointestinale, hepatice, renale, endocrine/metabolice și neurologice și nici persoane cu imunosupresie severă, gravide și participanți cu antecedente cunoscute de infecție cu SARS-CoV-2. Vaccinurile anti-gripale au putut fi administrate cu 7 zile înainte sau după oricare dintre dozele de Vaxzevria.

În analiza primară cumulată pentru eficacitate, participanților cu vârsta ≥18 ani li s-au administrat două doze (5 × 1010 particule virale per doză, ceea ce corespunde cu nu mai puțin de 2,5 × 108 unități infecțioase) de Vaxzevria (N=6106) sau un produs de control (vaccin meningococic sau ser fiziologic) (N=6090), administrate prin injecție intramusculară.

Din cauza limitărilor logistice, intervalul de timp dintre doza 1 și doza 2 a fost cuprins între 3 și 23 de săptămâni (21 până la 159 de zile), iar la 86,1% dintre participanți s-au administrat cele două doze la un interval de timp cuprins între 4 și 12 săptămâni (28 până la 84 de zile).

Caracteristicile demografice inițiale au fost bine echilibrate între grupul cu administrare de Vaxzevria și grupul de control. În analiza primară cumulată, dintre participanții cărora li s-a administrat Vaxzevria, intervalul de timp dintre administrarea dozelor fiind cuprins între 4 și 12 săptămâni, 87,0% au avut vârsta între 18 și 64 de ani (cu 13,0% cu vârsta de 65 de ani și peste și 2,8% cu vârsta de 75 de ani și peste); 55,1% dintre participanți au fost femei; 76,2% au fost caucazieni, 6,4% afro-americani și 3,4% asiatici. În total, 2068 (39,3%) de participanți aveau cel puțin o comorbiditate pre-existentă (IMC ≥30 kg/m2, afecțiune cardiovasculară, respiratorie sau diabet). La momentul analizei datelor, perioada mediană de monitorizare după doza 2 a fost de 78 de zile.

Decizia finală privind cazurile de COVID-19 a fost luată de un comitet de evaluare, care a stabilit și severitatea bolii în funcție de scala OMS a evoluției clinice. În total, 218 de participanți au avut COVID-19, cu confirmare virologică a SARS-CoV-2, cu debut la ≥15 zile după a doua doză și cel puțin un simptom COVID-19 (febră demonstrată obiectiv (definită ca temperatură ≥37,8°C), tuse, dificultăți la respirație, anosmie sau ageuzie), fără dovada unei infecții anterioare cu SARS-CoV-2. Vaxzevria a redus semnificativ incidența COVID-19, comparativ cu grupul de control (vezi Tabelul 3).

Tabelul 3. Eficacitatea Vaxzevria împotriva COVID-19 din studiile COV002 și COV003a

Vaxzevria Control

Numărul Numărul Eficacitatea

Populație cazurilor de cazurilor de vaccinului %

N N

COVID-19, n COVID-19, n (IÎ 95%)b

(%) (%) Schema terapeutică aprobată 4 - 12 săptămâni

59,5 (28 până la 84 de 5258 64 (1,2) 5210 154 (3,0) (45,8, 69,7) zile) N = Număr de persoane incluse în fiecare grup; n = Număr de persoane cu un eveniment confirmat; IÎ = interval de încredere.

a Criteriul final de evaluare a eficacității s-a bazat pe cazurile COVID-19 confirmate la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste, seronegative la momentul inițial, cărora li s-au administrat două doze și care erau în studiu la ≥15 zile după a doua doză. b IÎ nu a fost ajustat pentru multiplicitate.

Într-o analiză pre-specificată, eficacitatea vaccinului a fost de 62,6% (IÎ 95%: 50,9; 71,5) la participanții cărora li s-au administrat cele două doze recomandate, la oricare interval de timp între doze (variind între 3 și 23 de săptămâni).

În ceea ce privește spitalizările pentru COVID-19 (grad de severitate OMS ≥4), nu au fost cazuri (0,0%; N=5258) de spitalizare pentru COVID-19 în rândul participanților cărora li s-au administrat două doze de Vaxzevria (≥15 zile după doza 2), comparativ cu 8 cazuri (0,2%; N=5210), inclusiv un caz sever (grad de severitate OMS ≥ 6), raportate în grupul de control. În rândul tuturor participanților cărora li s-a administrat cel puțin o doză, la 22 de zile după doza 1 nu au fost cazuri (0,0%, N=8032) de spitalizare pentru COVID-19 la persoanele cărora li s-a administrat Vaxzevria, comparativ cu 14 cazuri (0,2%, N=8026), inclusiv un caz de deces, raportate în grupul de control.

Eficacitatea vaccinului la persoanele care aveau una sau mai multe comorbidități a fost de 58,3% (IÎ 95%: 33,6; 73,9); 25 (1,2%) cazuri de COVID-19 pentru grupul la care s-a administrat Vaxzevria (N=2068), comparativ cu 60 (2,9%) pentru grupul de control (N=2040), similar cu eficacitatea vaccinului în populația generală.

Dovezile arată că protecția începe la aproximativ 3 săptămâni după prima doză de vaccin. A doua doză trebuie administrată la un interval de timp de 4 până la 12 săptămâni după prima doză (vezi pct. 4.4).

Imunogenitatea după doza booster

Studiul D7220C00001, imunogenitatea unei doze booster (a treia doză) după schema primară de vaccinare cu Vaxzevria sau cu un vaccin COVID-19 de tip ARNm D7220C00001 este un studiu de fază II/III cu protocol parțial dublu-orb, controlat cu comparator activ, în care la 367 de participanți cu vârsta ≥30 ani vaccinați anterior cu Vaxzevria și 322 de participanți cu vârsta ≥30 de ani vaccinați anterior cu un vaccin pe bază de ARNm s-a administrat o doză booster unică de Vaxzevria, după cel puțin 90 de zile de la a doua doză din schema primară de vaccinare. Imunogenitatea a fost evaluată la 342 de participanți vaccinați anterior cu Vaxzevria și la 294 de participanți vaccinați anterior cu un vaccin pe bază de ARNm, toți fiind seronegativi la momentul inițial.

Eficiența Vaxzevria administrat ca doză unică booster la participanții vaccinați anterior cu Vaxzevria a fost demonstrată prin evaluarea non-inferiorității răspunsului imun prin titrul de anticorpi pseudoneutralizanți împotriva tulpinii inițiale, comparativ cu răspunsul determinat de a doua doză din schema primară de vaccinare, într-un subset de participanți pereche din studiul D8110C00001.

Non-inferioritatea pentru raportul mediilor geometrice ale titrurilor (MGT) a fost demonstrată prin comparația dintre titrul anticorpilor pseudoneutralizanți la 28 de zile după doza booster, față de titrul la 28 de zile după schema primară de vaccinare (vezi Tabelul 4).

Tabelul 4. Titrul anticorpilor neutralizanți împotriva tulpinii inițiale după doza booster cu

Vaxzevria la participanții vaccinați anterior cu Vaxzevria

28 de zile după 28 de zile după Raport MGTb Obiectiv de non- schema primară de doza booster inferioritate vaccinare cu atins (Da/Nu) Vaxzevriaa

n 508 327 327/508 MGT c 242,80 248,89 1,03 Dad

(IÎ 95%) (224,82, 262,23) (229,53, 269,89) (0,92, 1,15) n = Număr de subiecți din analiză; MGT = media geometrică a titrului anticorpilor neutralizanți; IÎ = interval de încredere; Raport MGT = raportul mediilor geometrice ale titrurilor. a. Pe baza analizelor dintr-o cohortă de participanți pereche din studiul D8110C00001. b. MGT la 28 de zile după doza booster până la MGT la 28 de zile după a doua doză din schema primară de vaccinare. c. Rezultatele raportate au fost ajustate utilizând un model ANCOVA care a inclus ca efecte fixe fereastra de timp permisă pentru efectuarea vizitei, timpul de la vaccinarea anterioară (pentru booster), comorbiditățile inițiale, sexul, vârsta și un efect aleatoriu asociat subiectului. d. Non-inferioritatea a fost demonstrată dacă limita inferioară a intervalului de încredere bi-partit 95% pentru raportul MGT al grupului comparator și al grupului de referință este >0,67.

De asemenea, Vaxzevria a dovedit eficiență în stimularea răspunsurilor prin anticorpi la participanții cărora li se administrase anterior schema primară de vaccinare cu un vaccin de tip ARNm. La acești participanți, o singură doză booster de Vaxzevria a determinat răspunsuri umorale crescute, cu creșterea mediei geometrice a titrului anticorpilor neutralizanți împotriva tulpinii inițiale de 3,77 ori (IÎ 95%: 3,26, 4,37) de la momentul anterior dozei booster până la 28 de zile după doza booster.

Vârstnici

Studiul D8110C00001 a evaluat eficacitatea Vaxzevria la 5508 persoane cu vârsta ≥65 ani; la 3696 s-a administrat Vaxzevria și la 1812 s-a administrat placebo. Eficacitatea Vaxzevria a fost similară la participanții vârstnici (≥65 ani) și adulți mai tineri (18-64 ani).

Copii și adolescenți

Agenția Europeană pentru Medicamente a acordat o derogare de la obligația de depunere a rezultatelor studiilor efectuate cu Vaxzevria la una sau mai multe subgrupe de copii și adolescenți pentru prevenirea COVID-19 (vezi pct. 4.2 pentru informații privind utilizarea la copii și adolescenți).

5.2 Proprietăţi farmacocinetice

Nu este cazul.

5.3 Date preclinice de siguranţă

Într-un studiu de toxicitate cu doze repetate efectuat la șoareci, administrarea intramusculară a

Vaxzevria a fost bine tolerată. În țesuturile subcutanate și în mușchiul scheletic de la nivelul locurilor de administrare și în nervul sciatic adiacent, s-a observat inflamație non-adversă, mixtă și/sau mononucleară, în concordanţă cu rezultatele anticipate după injectarea intramusculară a vaccinurilor. La sfârșitul perioadei de recuperare nu s-au constatat efecte la nivelul locurilor de administrare sau la nivelul nervilor sciatici, indicând o recuperare completă a inflamației asociate administrării Vaxzevria.

Genotoxicitate/carcinogenitate

Nu au fost realizate studii de gentoxicitate sau carcinogenitate. Nu se anticipează ca vreuna dintre componentele vaccinului să aibă potențial genotoxic.

Toxicitatea asupra funcției de reproducere

Într-un studiu de toxicitate asupra funcției de reproducere și dezvoltare, Vaxzevria nu a indus toxicitate maternă sau asupra dezvoltării după expunerea maternă înainte de montă sau în perioadele de gestație sau lactație. În acest studiu, anticorpii materni specifici pentru glicoproteina S a SARS- COV-2 detectabili au fost transferați la fetuși și pui, indicând transferul placentar și, respectiv, lactațional. Nu sunt disponibile date privind excreţia Vaxzevria în lapte.

6. PROPRIETĂŢI FARMACEUTICE

6.1 Lista excipienţilor

L-histidină

Clorhidrat de L-histidină monohidrat

Clorură de magneziu hexahidrat

Polisorbat 80 (E 433)

Etanol
Sucroză

Clorură de sodiu

Edetat disodic (dihidrat)

Apă pentru preparate injectabile

6.2 Incompatibilităţi

Acest medicament nu trebuie diluat sau amestecat cu alte medicamente.

6.3 Perioada de valabilitate

Flacon nedeschis

9 luni când este păstrat la frigider (2°C - 8°C) Următoarele informații au ca scop ghidarea profesioniștilor din domeniul sănătății numai în cazul unei deviații temporare neprevăzute de temperatură. Aceasta nu este o temperatură recomandată de păstrare sau de transport.

Perioada de valabilitate pentru flacoanele nedeschise include următoarele deviații neprevăzute de la păstrarea la frigider (2°C - 8°C), pentru o perioadă unică de: - 12 ore la temperaturi până la 30°C - 72 de ore la temperaturi până la -3°C

După o deviație de temperatură, flacoanele nedeschise trebuie întotdeauna introduse din nou în frigider (2°C - 8°C).

Apariția unei deviații de temperatură în cazul flacoanelor nedeschise nu influențează modul în care acestea trebuie păstrate după prima deschidere (prima perforare cu acul a flaconului).

Flacon deschis

Stabilitatea chimică și fizică în timpul utilizării a fost demonstrată pentru o perioadă de 6 ore atunci când flaconul este păstrat la temperaturi de până la 30°C și pentru 48 de ore atunci când flaconul este păstrat la frigider (2°C - 8°C). După acest interval de timp, flaconul trebuie eliminat. A nu se introduce din nou în frigider după depozitarea în afara frigiderului.

Pe de altă parte, un flacon deschis poate fi păstrat la frigider (2°C — 8°C) timp de maxim 48 de ore dacă, după fiecare puncţionare, acesta este imediat reintrodus în frigider.

Din punct de vedere microbiologic, după prima deschidere, vaccinul trebuie utilizat imediat. Dacă vaccinul nu este utilizat imediat, perioada de timp și condițiile de păstrare sunt responsabilitatea utilizatorului.

6.4 Precauţii speciale pentru păstrare

A se păstra la frigider (2°C - 8°C).

A nu se congela.

A se păstra flacoanele în ambalajul original pentru a fi protejate de lumină.

Pentru condițiile de păstrare după prima deschidere a medicamentului, vezi pct. 6.3.

6.5 Natura şi conţinutul ambalajului

Flacon multidoză

Flacon cu 8 doze 4 ml suspensie într-un flacon care conține 8 doze (sticlă transparentă de tip I), cu dop (elastomeric cu sigiliu de aluminiu). Fiecare flacon conține 8 doze a câte 0,5 ml. Ambalaj cu 10 flacoane multidoză.

Flacon cu 10 doze 5 ml suspensie în flacon care conține 10 doze (sticlă transparentă de tip I), cu dop (elastomeric cu sigiliu de aluminiu). Fiecare flacon conține 10 doze a câte 0,5 ml. Ambalaj cu 10 flacoane multidoză.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

6.6 Precauţii speciale pentru eliminarea reziduurilor

Instrucțiuni de manipulare și administrare

Acest vaccin trebuie preparat de către un profesionist din domeniul sănătății, utilizând o tehnică aseptică, pentru a asigura sterilitatea fiecărei doze.

A nu se utiliza acest vaccin după data de expirare înscrisă pe etichetă, după EXP.

Flacoanele multidoză nedesfăcute trebuie păstrate la frigider (2°C - 8°C). A nu se congela.

A se păstra flacoanele în ambalajul original pentru a fi protejate de lumină.

Înainte de administrare, vaccinul trebuie inspectat vizual pentru a observa dacă există particule sau modificări de culoare. Vaxzevria este o suspensie incoloră până la brun deschis, limpede până la ușor opalescentă. A se elimina flaconul dacă suspensia prezintă modificări de culoare sau sunt observate particule. A nu se agita. Suspensia nu trebuie diluată.

Vaccinul nu trebuie amestecat cu orice alte vaccinuri sau medicamente în aceeași seringă.

Fiecare doză de vaccin de 0,5 ml este extrasă într-o seringă pentru injectare, pentru administrare intramusculară, de preferat în mușchiul deltoid din partea superioară a brațului. A se utiliza un ac nou pentru administrare, dacă este posibil.

Este normal să rămână lichid în flacon după extragerea ultimei doze. În fiecare flacon există un volum suplimentar, pentru a asigura administrarea a 8 doze (flacon de 4 ml) sau a 10 doze (flacon de 5 ml) a câte 0,5 ml. A nu se cumula volumele rămase din mai multe flacoane. A se elimina orice cantitate de vaccin neutilizată.

A se utiliza în interval de 6 ore de la momentul desigilării flaconului (prima perforare cu acul) atunci când este păstrat la temperaturi de până la 30°C. Dacă este depășită această perioadă de timp, flaconul trebuie eliminat. A nu se introduce flaconul din nou în frigider. Pe de altă parte, un flacon deschis poate fi păstrat la frigider (2°C — 8°C) timp de maxim 48 de ore dacă, după fiecare puncţionare, acesta este imediat reintrodus în frigider.

Eliminare

Orice vaccin neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale pentru deșeurile farmaceutice. Scurgerile potențiale trebuie dezinfectate utilizând agenți cu acțiune virucidă împotriva adenovirusurilor.

7. DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

AstraZeneca AB

SE-151 85 Södertälje

Suedia

8. NUMĂRUL(ELE) AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

EU/1/21/1529/000 flacoane multidoză (8 doze per flacon)

EU/1/21/1529/002 10 flacoane multidoză (10 doze per flacon)

9. DATA PRIMEI AUTORIZĂRI SAU A REÎNNOIRII AUTORIZAŢIEI

Data primei autorizări: 29 ianuarie 2021

Data ultimei reînnoiri a autorizației: 31 octombrie 2022

10. DATA REVIZUIRII TEXTULUI

Informații detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agenției Europene pentru

Medicamente http://www.ema.europa.eu